vrijdag, 18. december 2009 - 8:19

Sneeuw speelt verkeer in West-Nederland ook parten

Noordwijk

Nadat donderdagochtend vooral eerst het Noorden van Nederland werd getroffen door echt hevige sneeuwval en de overlast die dat voor het verkeer tot gevolg had, kreeg in de loop van de avond ook het Westen van Nederland zijn ‘portie’. Ook hier leidde dit tot de nodige overlast voor het verkeer zoals in Noordwijk waar auto’s van de weg raakten en in het water terechtkwamen.

Veel sneeuw
Donderdagavond is het, na een dag waarin relatief weinig sneeuw is gevallen, weer volop gaan sneeuwen in de Bollenstreek. Om ongeveer 19.30 uur vielen de eerste sneeuwvlokken weer en werden de wegen daardoor spekglad. De strooiwagens hadden het druk met het strooien van de hoofdwegen en de fietspaden om deze weer begaanbaar te maken.

Auto te water Noordwijkerhout
Toch kregen de brandweer en politie van Noordwijkerhout en de duikers van Hillegom rond 20.00 uur een melding van een voertuig te water aan de Menneweg in Noordwijkerhout. Door de gladheid en waarschijnlijk alcohol, had de bestuurder de macht over het stuur verloren en gleed hij de berm in en daarna in de sloot. De man kwam verder met de schrik vrij zonder ernstige verwondingen. Hij is voor verder onderzoek in de zaak aangehouden.

Auto te water Noordwijk
Rond 21.00 uur kregen de collega`s van de brandweer Noordwijk, Rijnsburg en de duikers van Leiden eveneens een melding van een voertuig te water aan de Noordwijkerweg in Noordwijk. Weer rukte de hulpdiensten massaal uit in de barre weersomstandigheden en de slecht begaanbare wegen om hulp te bieden aan de persoon in het voertuig.

Geen gewonden
Deze bleek bij aankomst van de politie al veilig maar wel verkleumd aan de kant te zijn. Ook hier was het voertuig op een recht stuk weg van de weg geraakt en door de berm het water in gereden. Ook hier was de oorzaak de gladheid. De bestuurder is opgewarmd en onderzocht in de ambulance maar kwam met de schrik vrij.

De hulpdiensten keerden daarna weer snel terug naar de posten om weer uitrukgereed te zijn op deze drukke avond met al die gladde wegen. Een takelbedrijf heeft beide voertuigen uit het water getakeld en afgevoerd. De politie doet verder onderzoek in deze zaken.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):