donderdag, 24. december 2009 - 11:47

'Sneeuwterroristen' aangehouden

Den Haag

Agenten in burger hielden dinsdag 22 december twee Haagse jongens aan nadat deze op de Delftselaan hun autoportieren opentrokken.

Afgelopen weekend werden in Den Haag automobilisten bekogeld door jeugd die de portieren van auto's opentrokken en vervolgens de inzittenden onder vuur namen met sneeuw- en ijsballen.

Ook een aantal strooiwagens werden op deze manier belaagd. Drie automobilisten bleken tijdens de belaging van hun voertuig te zijn beroofd van hun tas of mobiele telefoon. Hierbij raakten zeker drie automobilisten gewond en moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

De afgelopen dagen hielden agenten daarom een extra oogje in het zeil met name in de omgeving van de Delftselaan. Zo ook twee agenten in burger, die dinsdag 22 december omstreeks 18.30 uur over de Delftselaan reden. Zij zagen een groep jongens wederom aan auto bekogelen en aan de portieren trekken. Net op het moment dat zij besloten om de groep aan te houden, spurtte de groep uiteen bij het zien van een andere, opvallende politiewagen.

Enkele uren later, omstreeks 20.30 uur, reden zij opnieuw over de Delftselaan en zagen wederom een groep jongens een auto belagen. Zij brachten hun auto tot stilstand, maar werden omdat zij in burger waren, door de groep niet herkend als politieagenten. Op het moment dat twee jongens ook bij de agenten aan de deuren trokken, hielden de agenten hen aan. De jongens, 14 en 15 jaar oud, werden naar het bureau gebracht. De recherche onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):