maandag, 20. juli 2009 - 13:22

Snelweg afgesloten voor vluchtende wildplasser

Breukelen

Een verdachte vluchtte op zondagochtend 19 juli de Rijksweg A2 op. Uit veiligheidsoverwegingen lieten de agenten de snelweg afsluiten.

Rond 06.15 uur zagen agenten dat een man bij benzinestation Haarrijn met de broek op zijn knieën tegen de muur van de tankshop stond te urineren. Zij spraken de man, 24 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein aan en wilden hem een bekeuring geven voor wildplassen. Hij gedroeg zich zeer vervelend, verkeerde kennelijk zwaar onder invloed van alcohol en werkte alles tegen. Toen hij een agent vervolgens ook nog uitschold, werd hij door de agenten aangehouden.

Eén van zijn vrienden, een 27-jarige man uit Utrecht, bemoeide zich met de aanhouding van de 24-jarige verdachte. De Utrechter gedroeg zich ook vervelend en de agenten vorderden hem meerdere malen om weg te gaan. Toen hij met gebalde vuisten op de agenten afkwam, pakte één van de agenten de pepperspray en richtte die op hem. Hij stopte zijn aanval, maar weigerde nog steeds weg te gaan. Daarop kreeg hij te horen dat hij nu werd aangehouden.

Toen een agent op hem afstapte om hem aan te houden, rende de Utrechter weg. Hij rende de A2 op en stak die vervolgens over. Gezien de hoge gevaarzetting verzochten de agenten via de politiemeldkamer de rijbanen in beide richtingen af te sluiten. Dat gebeurde vervolgens. Daarop konden zij de Utrechter aanhouden.
Provincie:
Tag(s):