dinsdag, 17. november 2009 - 9:07

SP: 'Stop de waanzin van dit kastje van Camiel'

Den Haag

SP-Kamerlid Emile Roemer wil dat verkeersminister Eurlings zijn plannen voor de filebelasting in de ijskast zet. Roemer: 'Automobilisten krijgen straks torenhoge rekeningen, terwijl zij vaak geen alternatief hebben voor de auto. En degenen die geen auto hebben, gaan er toch voor betalen via een nieuwe provinciale belasting. Iedereen moet opdraaien voor dit nieuwste speeltje van de regering'.

Afgelopen vrijdag werd het tarief bekend die een automobilist per kilometer moet gaan betalen, 6,7 cent. Hier staat tegenover dat automobilisten geen aanschafbelasting en wegenbelasting meer hoeven te betalen.

Roemer: 'Volgens Eurlings zijn veel mensen hierdoor goedkoper uit, maar in zijn rekensommetje ‘vergeet’ hij even dat er een nieuwe provinciale belasting bijkomt. De provincies mogen die namelijk in het leven roepen omdat zij heel veel geld gaan mislopen door het afschaffen van de wegenbelasting. Bovendien rijden veel mensen in oudere auto’s waarvan de aanschafbelasting nagenoeg nihil was. Vooral de rijkere mensen met grote nieuwe auto’s gaan profiteren, terwijl de ‘kleine man’ in zijn oude autootje en zelfs degenen die geen auto hebben flink extra mogen betalen.'.
Provincie:
Tag(s):