dinsdag, 27. oktober 2009 - 18:56

SP wil af van aanbesteding thuiszorg

Groningen

De SP-fractie in Groningen wil dat de thuiszorg in de toekomst niet meer wordt aanbesteed. Dit in navolging van enkele gemeentes in Overijssel die thuiszorgorganisaties zonder ingewikkelde aanbesteding hebben gecontracteerd. De omslachtige, ingewikkelde en dure aanbestedingen zijn de SP al heel lang een doorn in het oog.

SP-raadslid Ria Rademaker: 'In Groningen is het overgrote deel van de ontvangers van Thuiszorg tevreden over de hulp die zij ontvangen. Dat is omdat hier sociaal wordt aanbesteed. Maar zo’n aanbesteding is ondanks dat een onnodig ingewikkelde procedure die veel tijd en dus geld kost. Geld dat we beter aan de zorg zelf kunnen besteden. Bovendien brengt iedere aanbesteding weer onzekerheid met zich mee voor zowel medewerkers als ontvangers van de thuiszorg. Iedere mogelijkheid om daarvan af te kunnen moeten we aangrijpen.'

Meerdere gemeentes in Overijssel hebben niet aanbesteed. Onder andere Ommen en Raalte hebben hier van afgezien. Zij stellen dat het geen wettelijke verplichting is vanuit Europa. Zowel het ministerie van Volksgezondheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben nog geen bezwaren gemaakt tegen de aanpak van de gemeenten. De SP wil dat deze aanpak in Groningen navolging krijgt.
Provincie:
Tag(s):