zaterdag, 15. augustus 2009 - 21:56

Sparta heeft eerste zege binnen

(Elfvoetbal) Sparta Rotterdam is niet langer puntloos. De Rotterdammers bogen zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Willem II een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning.

Hoewel Sparta vol goede moed aan de derde speelronde van het seizoen begon, wist het zichzelf in het eerste bedrijf nauwelijks echt goede kansen te creëeren. En dat terwijl trainer Frans Adelaar op voorhand nog gezegd had vol op de aanval te zullen gaan spelen. Daar bleek in de openingsfase niets van. Willem II bleef redelijk eenvoudig op de been en kwam zelfs na vijftien minuten op 0-1. Bart Biemans kopte raak uit een vrije trap van Jasper Waalkens.

Na de onderbreking oogde Sparta gretiger, wat niet zonder succes bleef. Een combinatie tussen Edouard Duplan en de in de rust ingevallen Charles Dissels leek in eerste instantie op niets uit te lopen, maar de bal belandde via een gelukje bij Kevin Strootman die wel raad wist met de plots ontstane kans: 1-1.

Slordigheid aan de kant van Willem II luidde de 2-1 in van de thuisploeg. Saïd Boutahar leed onnodig balverlies, waarna Nathan Rutjes Rydell Poepon één op één zette met Maikel Aerts. De aanvaller bleef rustig en schoof de bal beheerst langs de uitkomende doelman. Middels een slotoffensief hoopte Willem II nog een punt uit het vuur te slepen, maar een oplettende Aleksander Seliga voorkwam dat.

Sparta klimt door de zege van de achttiende naar de tiende plek. Willem II is de nummer negen.