woensdag, 16. december 2009 - 20:32

Spookrijdende auto op de vlucht veroorzaakt zware aanrijding op ring A10

Amsterdam

Een spookrijdende auto, die door de politie werd achtervolgd, heeft woensdagavond even voor 18.00 uur een ernstige aanrijding veroorzaakt op de binnenring van de A10-West ter hoogte van de Haarlemmerweg. Dit heeft een woordvoerder van de politie woensdagavond bekendgemaakt.

Beknellingen
Bij de aanrijding raakten totaal drie auto’s zwaar beschadigd en zijn een aantal inzittenden bekneld geraakt. De binnenring werd door de politie direct afgesloten voor het verkeer om de hulpverlening alle ruimte te geven. Hierdoor ontstond er file.

Stopteken genegeerd
Volgens de woordvoerder van de politie kreeg de bestuurder van spookrijdende auto, die een Frans kenteken had, even voor de aanrijding rond 17.50 uur in de buurt van de basisweg een stopteken van agenten die een controle wilde uitvoeren.

Spookrijdend de A10 op
In plaats van te stoppen reed de bestuurder snel weg en ging hij vervolgens via de afrit van de A10 spookrijdend de binnenring op. Ter hoogte van afslag S103, de Haarlemmerweg, veroorzaakte de tegen het verkeer inrijdende auto een ongeluk waarbij hij twee auto’s ramde.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):