maandag, 14. december 2009 - 10:31

Sportschool voor tweede keer in brand

Almere

In de Sportschool Eurofitness aan de Markerkant heeft in de nacht van zondag op maandag voor de tweede keer in korte tijd brand gewoed. Bleef de schade de eerste keer nog beperkt, deze keer brandde de bovenverdieping uit en werd grote schade aan het dak aangericht.

De brandweer werd rond twee uur gealarmeerd en speelde een thuiswedstrijd. De eeste tankautospuit en hoogwerker waren nauwelijks de kazerne uit of de vlammen die uit het dak sloegen waren al zichtbaar. Omdat in eerste instantie niet bekend was of de brand zich verder kon uitbreiden werd een tweede auto gealarmeerd.

De brand bleek uiteindelijk, vermoedelijk door brandstichting, te zijn ontstaan op de begane grond onder de trap. Via het trapgat was de brand naar de bovenverdieping doorgeslagen en tastte daar de dakconstructie aan. Doordat twee lichtkoepels waren weggesmolten hadden de vlamen al snel vrij spel naar buiten.

De brandweer had de brand snel onder controle, maar uit voorzorg werd een gedeelte van het dak gesloopt om te voorkomen dat het vuur opnieuw zou oplaaien. Even na half vijf konden alle hulpverleners weer terug naar hun post.

Twee maanden geleden ontstond in dezelfde sportschool ook al brand. De veroedelijke oorzaak toen was kortsluiting in een TV. Ten tijde van het uitbreken van de tweede brand werd nog hard gewerkt aan het herstellen van de schade van de eerste brand.

Een opmerkelijk detail is dat zondagmiddag nog een inbraak had plaatsgevonden bij zowel de sportschool als de naastgelegen motorzaak. De laatste had bij de brand te lijden onder rook en waterschade.
Provincie:
Tag(s):