donderdag, 10. december 2009 - 15:05

Sportstimulering Oldambt-gemeenten pakt uit in kerstvakantie

In de kerstvakantie worden verschillende activiteiten georganiseerd voor de jeugd van 4 tot 18 jaar. In het kader van de gemeentelijke sportstimulering voert Huis voor de Sport Groningen in de drie afzonderlijke gemeenten verschillende activiteiten uit.

De Action games, sponsorschaatsen en een sportinstuif voor de kleintjes zijn de trekkers voor de kerstvakantie. Ook Sportschool Scheemda is actief.

De Eextahal in Scheemda is het toneel voor de Oldambt Action Games. De activiteit is voor de jongeren van 12 tot 18 jaar en is toegankelijk voor jeugd uit gemeente Winschoten, Scheemda en Reiderland. Op maandag 21 december wordt de Eextahal van 14 tot 18 uur gevuld met aantrekkelijke activiteiten zoals Wii Sports, levend voetbalspel, DJ, Rodeo stier en nog veel meer. De jongeren kunnen gratis deelnemen aan deze activiteiten.

Voor de jongere jeugd van 4 tot 12 jaar is de schaatsbaan die bij de Tramwerkplaats in Winschoten wordt neergelegd the place to be. Op 22 en 23 december van 10 tot 15 uur kunnen de kinderen sponsorschaatsen op deze kunstijsbaan van 200m2. Alle kinderen van de scholen in de drie gemeenten ontvangen een uitnodiging om te komen schaatsen voor het goede doel. De kinderen kunnen zich laten sponsoren en het opgebrachte geld gaat naar 3FM Serious Request, die dit jaar het glazen huis in Groningen neerzetten. Vanaf een sponsorbedrag van ⬠2,50 kunnen de kinderen lekker schaatsen en ontvangen na die tijd een presentje.

Op 28 december is er een Sportinstuif in Nieuweschans en Drieborg. Kinderen van 3 tot 6 jaar kunnen zich gaan uitleven in de gymzalen van de twee dorpen. Een luchtkussen en verschillende leuke spelletjes staan op hen te wachten.

Tot besluit willen we alle leeftijden oproepen om naar de Sportschool Scheemda te komen op 19 en 20 december. Zij organiseren een sportmarathon ook ten behoeve van de 3FM Serious Request actie. Voor meer info kijk op www.sportenbeautyplaza.com.
Provincie:
Tag(s):