woensdag, 4. november 2009 - 18:49

Staatssecretaris bezoekt leer-werkproject in Beijum

Groningen

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft maandag een bezoek gebracht aan het project 'De wijk Beijum als speelplaats, leerplaats en werkplaats' in Groningen. De afdeling Educatie van het Alfa-college is intensief bij dit project betrokken.

Docenten en deelnemers gaven de staatssecretaris tekst en uitleg over de vernieuwende aanpak van het project, waarbij hangjongeren een op maat gemaakt traject volgen om weer een geschikte baan of opleiding te vinden.

De deelnemers aan 'de wijk als speelplaats', zoals het project ook wel wordt genoemd, zijn jongeren die soms al jaren niet meer naar school of werk gaan. Ze volgen een opleiding tot Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent (AKA) om hun leer- en werknemersvaardigheden weer op peil te brengen. Ze leren om weer in een 'normaal' werkritme te komen. Tegelijk oriënteren ze zich op mogelijke vervolgopleidingen of banen en zetten ze zich in voor activiteiten in de wijk. Hierdoor vervullen ze een positieve voorbeeldfunctie voor andere jongeren in de wijk.
Provincie:
Tag(s):