vrijdag, 18. december 2009 - 23:58

Stadhuis en kerken verlicht

Goes

Op 21 december, de kortste dag van het jaar, wordt de nieuwe permanente verlichting van het Stadhuis op de Grote Markt en de beide Maria Magdalenakerken officieel ontstoken.

Het ontwerp van de verlichting is van de hand van lichtarchitecte Christa van Santen. Zij verlichtte eerder onder meer de Sint Jan in Den Bosch en de Grote Kerk in Dordrecht. Elektrotechnisch Installatiebedrijf de Bart voerde het uit. Het project maakt deel uit van het veel meer omvattende Masterplan voor verlichting in de gemeente, dat in samenwerking met StichtLicht opgesteld werd. Dit plan wordt in fasen uitgevoerd, deels in samenhang met onderhoudswerkzaamheden.

De verlichting van deze monumenten die de historische binnenstad domineren, is een belangrijke bijdrage aan de sfeer in de stad. Aan de huidige horizonvervuilende oranje verlichting van het Stadhuis komt daarmee meteen een eind. De verlichting is tevens een mooie aanvulling op de vernieuwingen van het Masterplan Binnenstad.

De televisietoren is gedurende de kersperiode weer extra feestelijk verlicht: rood, groen en flonkerend. De spiegelbollen achter de ramen van het Stadhuis schitteren ook weer.
Provincie:
Tag(s):