donderdag, 27. augustus 2009 - 10:42

Stadsbank zet geldzaken op agenda van aanstormende brugklassers

Apeldoorn

De gemeentelijke Stadsbank heeft voor alle leerlingen van groep 8 een gratis schoolagenda klaar liggen. Deze gloednieuwe 'Blut & Loaded Schoolagenda' staat boordevol zinnige en onzinnige tips over geld. Doel van deze actie is dat medewerkers van de Stadsbank de aanstormende brugklassers les geven over het omgaan met geld.

Vrijdagochtend 28 augustus deelt wethouder Hans Wegman vanaf 8.45 uur de eerste schoolagenda’s uit aan de groep 8-leerlingen van de Openbare basisschool Comenius, Buys Ballotstraat 62 in Apeldoorn.

Zeventig procent van de Apeldoornse ouders vindt dat zij te weinig van geldzaken weten om hun kinderen financieel inzicht bij te brengen. De wens leeft bij ouders dat scholen en banken bijspringen om kinderen geldbewust te maken. Aan deze wens geeft de gemeentelijke Stadsbank nu gehoor door met de gratis schoolagenda leerlingen bewust te maken van goed omgaan met geld. Daarnaast verzorgt het preventieteam van de Stadsbank gastlessen voor de aankomende brugklassers om financiële problemen en schulden op latere leeftijd te voorkomen.

“We willen geldzaken letterlijk op de agenda zetten van onze jeugd. Jong geleerd, is oud gedaan”, aldus wethouder Hans Wegman. “Jongeren die naar het voorgezet onderwijs gaan krijgen steeds meer te maken met geld. Daarom willen we deze groep beter voorbereiden. De agenda is daar een prima middel bij”, aldus Wegman.
De gemeente Apeldoorn brengt 2.000 agenda's naar de scholen toe. Naast de gebruikelijke inhoud bevat de ‘Blut & Loaded’ schoolagenda meerdere pagina’s met zinnige tips over goed omgaan met geld en het besparen van geld. In de agenda is ook ruimte voor onzinnige tips met een knipoog, over hoe je snel schulden maakt of hoe je snel miljonair kunt worden.

Voor de zomervakantie heeft de Stadsbank alle basisscholen benaderd. Inmiddels heeft de helft van de Apeldoornse basisscholen positief gereageerd om geldzaken op de agenda te zetten van de aankomende brugklassers. De eerste afspraken voor het geven van gastlessen op de basisscholen zijn gemaakt.

De ‘Blut & Loaded’- schoolagenda is ontwikkeld en beschikbaar gesteld door de Delta Lloyd Groep Foundation (DLGF). Deze landelijke organisatie zet zich in om de zelfredzaamheid van kwetsbare groepen in onze samenleving te versterken, en om de kennis en kansen voor deze mensen te vergroten. In eerste instantie richt DLGF zich op groepen in de samenleving die extra kwetsbaar blijken voor financiële problemen, zoals jongeren, die steeds vaker en steeds hogere schulden hebben. Ook in aantal andere gemeenten wordt de schoolagenda ter beschikking gesteld aan basisscholen.
Provincie:
Tag(s):