dinsdag, 27. oktober 2009 - 20:09

Start aanleg glasvezelnetwerk in Meppel

Meppel

Wethouder Ton Dohle van de gemeente Meppel geeft woensdagmiddag officieel het startsein voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Meppel.

Dit doet hij door met een grote hijskraan een zogenoemde City-PoP op de plaats te zetten. Een City-PoP is een nutsgebouwtje waarin signalen van ongeveer 2500 huishoudens samenkomen. De starthandeling vindt plaats aan de Valeriaan, aan de oostkant van de tennishal en direct naast het bestaande fietspad naar het sportpark.

De rol van de gemeente in het glasvezelproject is dat zij dit een goed initiatief vindt en het praktisch ondersteunt. Dit door een adviserende en toezichthoudende rol op zich te nemen tijdens de aanleg. De gemeente Meppel gaat er op toezien dat de aanleg van het glasvezelnetwerk voldoet aan alle daarvoor geldende normen en dat de overlast tot een minimum wordt beperkt. Bijvoorbeeld door het met andere projecten te combineren waar de bestrating toch al voor opgebroken moet worden. De gemeente moedigt dit soort investeringen aan. Meppel wordt als eerste stad in het noorden aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glashart en krijgt hiermee als een van de eerste steden in Nederland een unieke kans.
Provincie:
Tag(s):