donderdag, 12. november 2009 - 11:43

Start ontwikkeling Zorgplein Brunssum

Brunssum

Op maandag 16 november start in Brunssum de sloop van het voormalige Deltacollege op de hoek Prins Hendriklaan / Vijverlaan. Daarmee wordt de eerste stap gezet naar de ontwikkeling van een Zorgplein, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Brunssum en Atrium MC Parkstad.

Het Zorgplein in Brunssum biedt straks een variatie aan zorg- en wellnessfuncties. De meeste ruimte, circa 2700 m2, wordt in beslag genomen door het Atrium zelf dat in Brunssum een modern poliklinisch en diagnostisch centrum wil openen. Voor de overige functies zijn Atrium en Brunssum in gesprek met diverse zorgaanbieders: een tandtechnisch centrum en een huisartsencentrum met apotheek. Er zijn aanbieders op het gebied van fysiotherapie in combinatie met fitness en revalidatiezorg. In samenwerking met huize Louise wordt daarnaast gewerkt aan de bouw van 24 woningen voor jonge somatische patiënten. De bouw van het Zorgplein zal starten in 2010. In 2012 wordt het project naar verwachting opgeleverd.

De ontwikkeling van het Zorgplein is onderdeel van het Masterplan Centrum. Het Masterplan Centrum behelst een nieuwe inrichting van het centrum van Brunssum. Belangrijke deelprojecten in het Masterplan zijn, naast een Zorgplein, een nieuw Lindeplein, een nieuwe inrichting van het winkelcentrum, en de realisatie van een Brede School.
Provincie:
Tag(s):