zondag, 22. november 2009 - 23:12

Start vaccinatiecampagne tegen Mexicaanse griep

Zeeland

De eerste prik wordt gegeven in de week van 23 november, de tweede prik in de week van 14 december. De vaccinatie wordt door de minister van VWS aangeboden aan kinderen van 6 maanden t/m 4 jaar (geboren na 23 november 2004 en vóór 23 mei 2009) en aan huisgenoten van kinderen van 0 t/m 5 maanden (geboren ná 22 mei).

Er worden zo’n 22.500 personen uitgenodigd voor de vaccinatie. Het inenten vindt plaats op tien locaties in Zeeland.

Jonge kinderen hebben meer kans om griep op te lopen. Ook komen bij hen vaker gezondheidsproblemen voor ten gevolge van Mexicaanse griep. Wanneer jonge kinderen complicaties krijgen en in het ziekenhuis beademd moeten worden, kunnen ze blijvende lichamelijke schade oplopen. Juist voor deze leeftijdsgroep biedt vaccinatie belangrijke voordelen voor hun gezondheid.

Het vaccin tegen de nieuwe griep is niet geregistreerd voor gebruik bij kinderen tot en met 5 maanden. Daarom krijgen deze kinderen de vaccinatie niet aangeboden. Om hen toch zo goed mogelijk te beschermen, mogen huisgenoten zich laten vaccineren. Dit om te voorkomen dat zij het kind besmetten.

In de rubriek Vaccinatiecampagne GGD Zeeland is meer informatie te vinden over de vaccinatiecampagne die de GGD gaat uitvoeren. U kunt er onder meer het schema waarop te zien is waar en wanneer er gevaccineerd downloaden. Kunt u niet op de dag/tijd die in uw oproep staat vermeld, dan kunt u op een andere dag gevaccineerd worden. Kijk in het schema voor de mogelijkheden.

Voor algemene vragen over de vaccinatiecampagne is een gratis landelijk informatienummer beschikbaar van Postbus 51: 0800-1100. Het nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 9.00 — 17.30 uur. Op de landelijke website www.grieppandemie.nl is een uitgebreide lijst met meest gestelde vragen en de antwoorden hierop beschikbaar.

Wie na het lezen van de informatie op de website van de GGD nog vragen heeft over het vaccineren in Zeeland, kan bellen met de GGD via 0113-249480 (maandag t/m vrijdag van 9.00 — 12.00 uur). Dit tijdelijke informatienummer is opengesteld van 17 t/m 27 november en van 7 t/m 18 december.

De vaccinatiecampagne in Zeeland wordt opgezet en uitgevoerd door de GGD Zeeland, met ondersteuning van de GHOR Zeeland, de Zeeuwse gemeenten, de Brandweer Zeeland en de regionale afdelingen van het Rode Kruis.
Provincie:
Tag(s):