zondag, 13. december 2009 - 8:41

Sterrenherdenkingsboom in Goes

Goes

Dinsdag 15 december as. tussen 16.30 en 16.45 uur ongeveer wordt voor het oude Stadhuis op de Grote Markt in Goes officieel de sterrenherdenkingsboom van de gemeente in gebruik genomen.

Vijf Goese inwoners hangen dan in het bijzijn van burgemeester D.J. van der Zaag een herdenkingsster in deze speciale kerstboom ter nagedachtenis aan een overleden dierbare.

Het plaatsen van een sterrenherdenkingsboom in gemeenten is een landelijk initiatief en wordt ondersteund door Monuta. Het project vindt nu voor de tweede keer plaats. Er doen 38 gemeentes mee.

Inwoners van de gemeente Goes kunnen bij de receptie van het Stadskantoor of bij de afdeling Openbare Ruimte aan de Troelstralaan nog steeds sterren (die thuis versierd kunnen worden) en bijbehorende lintjes afhalen. Het ophangen van herdenkingssterren kan tot woensdag 30 december. Op oudejaarsdag worden de sterren verwijderd. Inwoners die hun ster graag terughebben, kunnen deze zelf voortijdig uit de boom halen.

De kerstboom op de Grote Markt wordt op zaterdag 12 en 19 december as. ook gebruikt door Lions Club Borsele. Door hen worden dan kerstballen voor in de boom verkocht waarvan de opbrengst bestemd is voor de Stichting Promotie Paardensport Gehandicapten.
Provincie:
Tag(s):