zondag, 20. december 2009 - 21:20

Stevige winterwandeling met boswachters

Drouwen

Heeft u ook zin in een lange wandeling in de buitenlucht na de kerstdagen? Kom dan op maandag 28 december a.s. naar het Boomkroonpad!

De boswachters van Staatsbosbeheer nemen u mee voor een tocht van ongeveer 20 km lang. Dit jaar voert de tocht via de uitgestrekte bossen van boswachterij Gieten Borger richting het prachtige beekdallandschap van het Anderensche Diep. Bij terugkomst wacht u een heerlijke kop snert met roggebrood en spek om weer op temperatuur te komen.

Boswachterij Gieten Borger heeft alles wat Drentse bossen zo bijzonder maakt. De bomen werden begin vorige eeuw aangeplant voor de houtwinning. De zandwegen volgen het rechthoekige patroon van de percelen. Tussen de bomen blinken vennen op, omgeven door stukken heide. Grafheuvels en hunebedden liggen verscholen in het groen. Langs de westkant van de boswachterij ligt het stroomdal van het Anderensche Diep. Hier vindt u prachtige grasvelden met oude houtwallen en groepjes bomen. Houtwallen zijn kenmerkend voor een Drents beekdal. Deze lopen parallel met de beek of liggen dwars op de beek. Tijdens de stevige wandeltocht kunt u het Drentse bos en het beekdallandschap zelf beleven.

De winterwandeling start bij het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4 te Drouwen. De tocht is zo’n 20 kilometer lang, start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Enige conditie, stevige wandelschoenen en warme kleding wordt aanbevolen en u dient een eigen lunchpakket mee te nemen. De kosten bedragen € 7,50 per persoon, dit is inclusief snert met roggebrood. Graag vooraf aanmelden via 0592-377305 of info@hetboomkroonpad.nl.
Provincie:
Tag(s):