dinsdag, 24. november 2009 - 21:37

Stichting Holland Triathlon haalt groot wedstrijdcircuit binnen

Almere

In de jacht op aansluiting bij een internationaal sterk aangeschreven circuit heeft Stichting Holland Triathlon een van de hoofdprijzen binnen gehaald. In overleg met de International Triathlon Union zal de stichting in 2010 haar eerste Premium European Cup wedstrijd gaan organiseren, het hoogste wat er binnen de continentale circuits te verkrijgen is. Deze eer was binnen Nederland tot op heden alleen de Stichting Triathlon Holten toebedeeld.

De Olympische Afstand, een kwart van de traditioneel gehouden afstand, zal worden georganiseerd op zondag 29 augustus 2010. Het bestuur van SHT is zeer tevreden over het binnenhalen van een dergelijk groot internationaal label voor de Olympische Afstand. Het vertrouwen dat de ITU hiermee aan de Almeerse organisatie geeft is daarmee groot en mede gebaseerd op succesvol georganiseerde evenementen als het WK in 2008 en het EK in 2006.

Wedstrijden uit dit circuit gaan over de Olympische afstand, bestaande uit 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en aansluitend 10 kilometer hardlopen. Saillant verschil tussen dit circuit en de traditionele lange afstand is dat er bij het fietsen in peloton gereden mag worden, waardoor het fietsonderdeel meer het karakter van een wielerkoers krijgt. De wereldtop, waarvan zeker een delegatie in Almere te bewonderen zal zijn, voltooit deze afstand ruim binnen de twee uur. Daarnaast start er een groot veld van age group deelnemers.

Met op vrijdag 27 augustus de Koninklijke Landmacht Scholieren triathlon, op zaterdag 28 augustus de UPC Holland triathlon (Klassieke lange afstand) en afsluitend op zondag de Premium European Cup (Olympische afstand) is het gegarandeerd een sportief weekend met topprestaties.
Alle evenementen zullen plaatsvinden in een sterk veranderd finishstadion in de Havenkom van Almere-Haven.
Provincie:
Tag(s):