donderdag, 26. november 2009 - 12:55

Strandproject: opstap naar een reguliere baan

Het Strandproject, een werkgelegenheidsproject van de Zuidhoek en de gemeente Schouwen-Duiveland, is voor alle partijen zeer geslaagd. Door het project hebben de werkzoekenden hun doel waar kunnen maken. Twee kandidaten zijn aansluitend in de haven gaan werken.

Eén is na drie maanden gestart als taxichauffeur. De andere kandidaten blijven ondersteuning krijgen bij het vinden van een betaalde baan. De ervaringen die zij hebben opgedaan met het Strandproject zullen daar zeker positief aan bijdragen.

Van 29 april tot 29 oktober 2009 hebben zes werkzoekenden van onze gemeente, samen met nog ongeveer negentig anderen, voor twintig uur per week als strandwacht gewerkt. Zij hielden toezicht op de stranden en waren er voor de strand- en badgasten. Met het project konden zij werkervaring opdoen en hun kans op het krijgen van een betaalde baan vergroten.

4 November 2009 kwamen de strandwachten nog eenmaal bij elkaar. Samen met de wethouder en de consulenten van Sociale Zaken sloten zij het project af. Er werd onder het genot van een kop koffie bijgepraat over de mooie zomer, de belevenissen op het strand, de moeilijke start en het doorzettingsvermogen, de samenwerking en de gezelligheid. De wethouder liet namens het college de waardering voor hun inzet blijken.
Provincie:
Tag(s):