dinsdag, 15. september 2009 - 10:31

Streep onder discussie New York-reis

Minister G. Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Commissaris van de Koningin J.A. Jorritsma hebben een streep gezet onder de discussie over de Friese delegatie die vorige week New York aandeed. In een gesprek met Jorritsma zei Ter Horst gisteravond dat ze Fryslân alleen op het hart wilde drukken de delegatie in een tijd van recessie niet groter te maken dan strikt noodzakelijk.

De inhoud van het programma waarmee Fryslân zich tijdens de viering van 400 jaar vriendschapsbanden tussen Nederland en New York presenteerde, vindt Ter Horst een provinciale verantwoordelijkheid. Jorritsma distantieerde zich in het gesprek met de minister van mediaberichten dat hij zich vorige week krenkend over de bewindsvrouw zou hebben uitgelaten.

Vanwege de historische band met de VS en New York koos Fryslân voor een programma in New York dat afweek van dat van andere provincies. Vandaar dat er een grotere delegatie aanwezig was dan van andere regionale overheden. Van de 337.500 die de provincie er voor uittrok, ging ruim 90 procent naar promotie van Friese bedrijven, kunstenaars, wetenschappers en historie.
Provincie:
Tag(s):