woensdag, 12. augustus 2009 - 15:32

Streetview in Spitsbergen

Groningen

De Groningse bioloog Maarten Loonen heeft een eigen versie van streetview gemaakt in het onderzoeksdorp Ny Alesund. Dankzij zo’n 3.000 foto’s en enkele tientallen video’s kunt u deelgenoot worden van het leven in dit kleine onderzoeksdorp ver boven de poolcirkel op Spitsbergen.

Streetview van Ny Alesund is te zien via de website van het Nederlandse Poolstation, waar Maarten Loonen ook bijna dagelijks een weblog bijhoudt van zijn werk en belevenissen in en rond Ny Alesund.

Maarten Loonen doet al tientallen jaren onderzoek naar brandganzen. Elke zomer woont hij zo’n twee maanden in Ny Alesund. Via weblogs geeft hij inzicht het leven van een onderzoeker op de Noordpool. Op dit moment schrijft hij ook een blog voor de NOS, waarbij hij reageert op de blog van Erik Verhagen, de eerste Nederlander die overwintert op de Zuidpool.

Het Nederlands Poolstation wordt beheerd door het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Het Arctisch Centrum is onderdeel van het Willem Barentsz Poolinstituut.
Provincie:
Tag(s):