dinsdag, 3. november 2009 - 11:56

Suárez hoeft niet verkocht te worden door Ajax

Amsterdam

(Elf Voetbal) In tegenstelling tot eerdere berichten hoeft Luis Suárez in de komende winterperiode helemaal niet verkocht te worden door Ajax. De Amsterdamse club zou in financiële problemen verkeren, maar daar is volgens de club niets van waar.

Diverse media meldden dat de financiële situatie van de hoofdstedelingen zorgwekkend zou zijn. De club zou zelfs spelers moeten verkopen. Om het hoofd boven water te houden moet Ajax ook geld gaan lenen van de ABN/AMRO-bank. In het financiële jaarverslag, dat ruim twee weken geleden werd gepresenteerd, gaf de club ook aan een krediet aan te vragen bij haar voormalige hoofdsponsor.

Maar tegelijk werd gemeld dat Ajax over een eigen vermogen van 60 miljoen euro beschikt en daardoor helemaal niet in problemen komt, laat staan is gekomen. De cijfers in het jaarverslag zijn door bepaalde media verkeerd geïnterpreteerd.

Suárez gaf de laatste weken meerdere malen aan de ArenA in de winterstop niet te willen verlaten. De spits wil zelfs een contractverlenging aan willen gaan. Daar is nog geen uitsluitsel over. "Het sportieve gaat bij Ajax boven het financiële", laat een woordvoerder van Ajax weten tegenover ELF Voetbal. "We zijn blij dat Luis zelf meerdere malen duidelijk heeft aangegeven in elk geval dit seizoen bij Ajax te willen blijven. Ajax maakt het seizoen ook graag met hem af."

Buitenlandse clubs hebben volgens de geruchten al interesse in de topscorer van de Eredivisie. Manchester United, Manchester City en FC Barcelona worden onder andere gelinkt aan Suárez.
Categorie:
Tag(s):