donderdag, 12. november 2009 - 11:57

Subsidie van 5 miljoen euro voor Holtum-Noord

Born

De gemeente Sittard-Geleen verwacht in 2010 te kunnen starten met de uitbreiding van de Gulick Gelre-haven in Holtum Noord. Wethouder Pieter Meekels (economie) zegt dat naar aanleiding van de toezegging van het ministerie dat bijna vijf miljoen euro wordt bijgedragen aan dit project.

Het project waarvoor subsidie is verstrekt omvat de aanleg van circa vier hectare opslagruimte, de aanleg van 150 meter kade, terreinverharding en het uitdiepen van de haven zodat schepen met grotere diepgang binnen kunnen komen. In het totaal gaat het om een investering van circa 10 miljoen euro. Naast de bijdrage van 4,7 miljoen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat draagt ook de provincie Limburg 2,75 miljoen euro bij. De gemeente Sittard-Geleen betaalt de rest.

Sinds 1998 is sprake van de ontwikkeling van het logistiek knooppunt in Born. Het knooppunt is voorzien van een rail- en waterterminal en is bovendien via de weg goed ontsloten op de A2, de A76 en de N297 (nieuwe internationale weg naar Düsseldorf / Ruhrgebiet). Naast de terminals is er op Holtum Noord I en II 138 hectare logistiek bedrijventerrein. Inmiddels is gestart met de ontwikkeling van Holtum Noord III, dat nog eens 32 hectare logistiek bedrijventerrein oplevert. De verwachting is dat de capaciteit voor de containeroverslag op de Barge Terminal in 2016 is verdubbeld.
Provincie:
Tag(s):