woensdag, 23. december 2009 - 22:00

Succesvolle stop in Meppel voor actiegroep Serious Request

Meppel

De deelnemers van de sponsortocht ‘van Glasstad Leerdam naar Glazen huis in Groningen’ bezochten dinsdag de gemeente Meppel. In vijf dagen fietsen zij van Leerdam naar Groningen om geld in te zamelen voor de actie Serious Request van 3FM voor de bestrijding van malaria. Op het Kerkplein werden zij warm onthaald door burgemeester Jan Westmaas, wethouder Egbert van Dijk en tientallen Meppelers. Vanuit verschillende organisaties werd in totaal € 1.500,- en drie volle collectebussen toegevoegd aan het bedrag dat de actiegroep heeft opgehaald.

Na een korte toespraak werd door de burgemeester een cheque van € 1.000,- overhandigd namens de gemeente Meppel en haar medewerkers. Hier bleef het niet bij voor de actiegroep. De leerlingen van de Rechterenschool, AOC Terra en Stad & Esch locatie Diever hebben in het kader van maatschappelijke stages geld ingezameld. Met het bakken van pizza’s en worstenbroodjes, het organiseren van een circus en nog veel meer hebben zij een bedrag van € 367,- opgehaald. Door Stichting Welzijn Meppel Westerveld is dit bedrag aangevuld tot € 500,-. Tijdens de bijeenkomst is er door vrijwilligers van het Rode Kruis in Meppel gecollecteerd. Dit resulteerde in drie collectebussen die zijn aangeboden aan de deelnemers. Na de feestelijke bijeenkomst op het Kerkplein is de deelnemers een lunch aangeboden door de cateraar in het stadhuis, Prorest.

Om 14.15 uur is de groep op de fiets gestapt om hun weg te vervolgen naar Heerenveen. Dit is het eindpunt voor de vierde etappe. De vijfde en laatste etappe Heerenveen - Groningen wordt vandaag gefietst. Om 18.00 uur hopen zij in Groningen aan te komen met een bedrag van €16.000.- Op het moment van vertrek uit Meppel stond de teller op € 12.000.
Provincie:
Tag(s):