zondag, 13. december 2009 - 23:34

Supporters Willem II eisen hoofd Verbunt na verlies tegen Roda

(ELF Voetbal) Willem II staat onrustige weken te wachten. Tijdens het thuisduel met Roda JC waren er al verschillende spandoeken te zien en spreekkoren te horen gericht aan het adres van voorzitter Hans Verbunt. Na het 1-3 verlies zal de druk op zijn positie alleen maar toenemen.

De preses wordt wanbeleid aangerekend. De Tricolores maakt financieel en sportief gezien een moeilijke tijd door. De supporters van Willem II zijn dat duidelijk meer dan zat en willen bloed zien.

Oh ja, gevoetbald werd er ook vanmiddag. In de 18e minuut schoot de uitblinkende Mads Junker van dichtbij de 0-1 binnen. Drie minuten later maakte Christophe Grégoire gelijk vanuit een strafschop.

Net toen Roda voetballend de betere ploeg werd in de tweede helft, liet Willem II zien wat er echt nodig is als je in de spreekwoordelijke hoek van de klappen zit: strijd leveren en de mouwen opstropen. Het afjagen van de Limburgers leverde in de 56ste minuut een enorme mogelijkheid op voor Sergio Zijler, maar de aanvaller miste voor open doel.

Dat inzet tonen niet altijd genoeg is, bewees Ruud Vormer in minuut 67. De kleine middenvelder haalde vanaf twintig meter prachtig uit met een wreeftrap en het leer stuitte via de onderkant van de lat het doel van Willem II in: 1-2.

De Tilburgse ploeg besloot zich daarna eigenhandig de das om te doen, door na dom balverlies Junker een niet te missen kans te bieden. De Deen werd eerst geweldig gestuit door keeper Niki Mäenpää, maar in tweede instantie faalde de aanvaller niet: 1-3.

Wat volgde was een periode van spreekkoren richting de geplaagde Verbunt en veel verkeerde keuzes aan de kant van Willem II. De thuisploeg was helemaal de weg kwijt en ziet door het verdiende verlies Roda over zich heen gaan op de ranglijst. Of Verbunt de tweede seizoenshelft meemaakt, zal de komende weken duidelijk worden.