vrijdag, 6. november 2009 - 14:56

Tasjesrover breekt heup van vrouw

Enkhuizen

Een 70-jarige vrouw uit Hoorn heeft donderdagavond op de Nieuwstraat in Enkhuizen haar heup gebroken nadat zij door een tasjesrover op de grond werd geduwd. De tas van de vrouw werd vervolgens door de dader, die op de fiets was, van de vrouw afgenomen.

De vrouw liep rond 19.45 uur met haar man en een vriendin vanaf de auto naar de kerk. Ze kreeg plotseling van achter een duw en kwam ten val. Haar tas werd van haar afgepakt en de onbekend gebleven dader, die een bivakmuts op zou hebben gehad, verdween in het duister in de richting van het Wilhelminaplantsoen.

De vrouw had meteen hevige pijn aan haar heup en is per ambulance naar het ziekenhuis in Hoorn gebracht. Na onderzoek bleek dat zij haar heup heeft gebroken. Ze wordt vrijdag geopereerd aan haar heup.

Stroomstoring
In haar tas zaten onder meer een mobiele telefoon en een portemonnee met wat geld. Van de dader is geen signalement bekend. Toeval wil dat er rond 19.45 uur een stroomstoring was in de binnenstad van Enkhuizen waardoor de openbare straatverlichting niet werkte.

Getuigenoproep
De politie heeft meteen na de melding een onderzoek in de omgeving en de buurt ingesteld maar daarbij geen verdachten aangetroffen. Er waren wel diverse mensen op straat aanwezig, ook tijdens de tasjesroof. De politie roept getuigen of een ieder ander die inlichtingen over dit misdrijf kan verschaffen dan ook op te bellen met de politie in Stede Broec via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):