woensdag, 22. juli 2009 - 13:34

Teen afgeknipt tijdens poging tot afpersing

Dinsdagavond 21 juli heeft de politie Gooi en Vechtstreek in Houten twee mannen aangehouden op verdenking van vrijheidsbeneming, afpersing en zware mishandeling van een 37-jarige inwoner van Amsterdam en een 38-jarige inwoner van Bussum.

De Amsterdammer en Bussumer reisden afgelopen zondag af naar België in de veronderstelling naar een zakenafspraak te gaan. Ze werden geleid naar een pand waar ze eenmaal binnen werden bedreigd en zwaar mishandeld door een aantal gewapende mannen. Van één van de mannen werd een teen afgeknipt. Na een periode van ongeveer 12 uur werden de twee maandagochtend vrijgelaten op voorwaarde dat zij de volgende dag een aanzienlijk geldbedrag zouden betalen. De Bussumer en Amsterdammer werden maandag in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.

De twee slachtoffers deden maandagmiddag aangifte op het politiebureau in Hilversum. Hierop werd dinsdagavond onder regie van de recherche een afspraak gemaakt om het afgesproken geldbedrag te overhandigen. De overdracht van het geld zou plaatsvinden in een hotelkamer in Houten. Op de afspraak kwamen twee mannen af die ter plekke direct werden aangehouden. Het gaat om twee Nederlandse mannen van 34 jaar oud. Een van hen zegt in het buitenland te wonen en de ander zou geen vaste woon- of verblijfplaats hebben.

De recherche van het korps Gooi en Vechtstreek werd tijdens het onderzoek en bij de aanhouding bijgestaan door arrestatieteams en observatieteams. De twee verdachten worden vrijdag 24 juli voorgeleid bij de Rechter-commissaris in Amsterdam.

Een nader onderzoek naar het voorval, het motief en de betrokkenheid van de verdachten is ingesteld. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):