dinsdag, 8. december 2009 - 21:09

Ten Cate snapt niets van ontslag; opvolger is al gestrikt

(ELF Voetbal) Henk ten Cate is dinsdagmiddag ontslagen bij Panathinaikos. De voormalig trainer van Ajax snapt er zelf helemaal niets van.

Ten Cate begreep vanmiddag van de clubleiding dat de aandeelhouders niet tevreden waren. De Amsterdammer die morgen 56 jaar wordt, was bezig aan zijn tweede seizoen in Athene. Vorig jaar eindigde de club als tweede. Dit jaar neemt de ploeg dezelfde plaats in, op één punt achterstand van rivaal Olympiakos. Bovendien hebben de Grieken volgende week tegen Dinamo Boekarest aan een gelijkspel voldoende om de tweede ronde van de Europa League te bereiken.

Ten Cate veloor de afgelopen elf maanden slechts één competitiewedstrijd en was in thuisduels al veertien wedstrijden ongeslagen. De Amsterdammer bergijpt niets van zijn ontslag. "Ik heb geen ruzie gehad, ik heb juist een goede relatie met de spelersgroep", zegt hij tegen Voetbal International.

"Ik heb het idee dat ze hier wonderen verwachten. Ze vinden het voetbal niet goed. Vorig jaar waren ze razend enthousiast over het voetbal, maar verlangden ze meer punten. Nu hebben we meer punten en ligt het opeens aan het voetbal. Zo vind je altijd wel wat."

Ten Cate's assistent Gerard van der Lem vertrok vorig seizoen al bij Panathinaikos. Die voorspelde een maand geleden bij Sport1 al: "Ten Cate stopt aan het einde van het seizoen. We willen samen ook nog zaken gaan doen, maar Henk wil vooral meer doen voor Go Ahead Eagles. Hij is één van de sponsoren en heeft een goed gevoel bij de club", aldus Van der Lem.

UPDATE: Panathinaikos heeft de opvolger van Ten Cate op dezelfde middag al bekend gemaakt. Nikos Nioplias is de nieuwe coach en als met assistent gaat oud-speler Krzysztof Warzycha fungeren. Nioplias was hiervoor werkzaam als coach van Jong Griekenland.

Op de website van Panathinaikos is een reactie van Ten Cate te lezen. Het is een lachwekkend staaltje van cubpromotie, ongetwijfeld geschreven door een subjectieve persvoorlichter:

De voorzitter bedankte Ten Cate voor de dienstverlening aan de groep en wenst hem veel succes in de toekomst. De heer Ten Cate zei: "Het was een eer voor mij om bij Panathinaikos te werken. Ik heb de basis gelegd voor het team. Ik heb respect voor het feit dat sommige mensen niet gelukkig zijn met het algemene beeld, maar ik en mijn collega's hebben alles over voor succes. De beslissing van de president heeft geen invloed op onze relatie en vriendschap. Verder wil ik alle fans van Panathinaikos bedanken voor hun steun en hoop dat het team de titel wint."
Categorie:
Tag(s):