donderdag, 19. februari 2009 - 11:02

Tien miljoen voor aanpak diabetes

Den Haag

Minister Klink heeft donderdagochtend het programmavoorstel Nationaal Actieplan Diabetes (NAD) in ontvangst genomen. Het voorstel voor het programma is ontwikkeld door de Nationale Diabetes Federatie (NDF), in samenwerking met VWS. Kansen benutten Het doel van het NAD is om acties en initiatieven te bundelen, die gericht zijn op preventie van diabetes en zorgverlening aan mensen met diabetes.

Het doel van het NAD is om acties en initiatieven te bundelen, die gericht zijn op preventie van diabetes en zorgverlening aan mensen met diabetes. Door gezamenlijke aanpak wordt het beter mogelijk om diabetes en de gevolgen daarvan te bestrijden, door kansen beter te benutten. Voorbeelden van de acties zijn voorlichting, vroege opsporing, versterking van de positie van mensen met diabetes en het e-diabetesdossier in het elektronisch patiëntendossier (EPD).

Het programma is van groot belang, omdat het gaat om heel erg veel patiënten. Er zijn in Nederland meer dan 600.000 mensen met diabetes, en 250.000 mensen die een verhoogd risico lopen. Dagelijks komen er zo’n 200 patiënten bij. Klink hoopt dat het programma een succes wordt en dat het een voorbeeld is voor de aanpak van andere chronische ziekten.
Provincie:
Tag(s):