donderdag, 19. november 2009 - 10:09

Tien verdachten van gewapende overvallen aangehouden

Eindhoven

De BRZN en de FGP hebben de afgelopen maanden tien verdachten aangehouden voor grensoverschrijdende gewapende overvallen.

In juni werden in Eindhoven een 25-jarige man uit Valkenswaard en een 25-jarige en een 28-jarige man uit Eindhoven aangehouden. In augustus werden in Valkenswaard een 18-jarige en een 20-jarige man uit Valkenswaard aangehouden.
Eind augustus werd in Veldhoven een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Door de Federale Gerechtelijke Politie werden in België in juni twee verdachten aangehouden, een 21-jarige man uit Neerpelt en een 26-jarige vrouw uit Lommel. Op 9 september werd in Neerpelt een 24-jarige man uit die plaats aangehouden. Op 28 september werd een 23 jarige man uit Valkenswaard aangehouden.

Onder leiding van het arrondissementsparket ’s-Hertogenbosch en in samenwerking met de Belgische gerechtelijke autoriteiten, heeft de BRZN met de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Turnhout (B) vanaf april 2009 onderzoek gedaan naar grensoverschrijdende gewapende overvallen. Deze samenwerking resulteerde in de aanhouding van tien Nederlandse verdachten welke gewelddadige overvallen pleegden in Zuid- en Oost-Nederland.

De tien verdachten werkten in wisselende samenstelling en de slachtoffers waren meestal bedrijven in het midden- en kleinbedrijf en supermarkten.
De overvallen in Nederland waren voornamelijk hit-en-run acties op cafetaria's, een pizzeria, supermarkten en een benzinestation. Onder meer in Bergeijk, Leende, Deurne, Silvolde, Bergentheim, Diessen, Weert en Geldrop. Door de aanhouding van deze verdachten zijn in totaal in Nederland 15 zaken opgehelderd. In België wordt onderzocht of verdachten in aanmerking komen voor soortgelijke feiten.
Provincie:
Tag(s):