dinsdag, 21. juli 2009 - 18:40

Tienduizendste dagkaartje van de "Ervaar het OV Winkelcampagne"

Deze week is het tienduizendste dagkaartje van de "Ervaar het OV Winkelcampagne" verkocht. "Daarmee kan onze gezamenlijke campagne als een succes worden beschouwd", aldus Marijke van Haaren, gedeputeerde Mobiliteit en Economie van de provincie Gelderland

"De kaartjes blijken erg gewild, we verwachten dat ook in de tweede helft van juli nog flink wat mensen van de actie gebruik zullen maken". De OV Winkelkaart is een actie van Ervaar het OV, een initiatief van de provincie Gelderland, Stadsregio Arnhem Nijmegen en de zes vervoersbedrijven Syntus, Veolia, Arriva, ConneXXion, Novio en RegioNS.

Van 1 mei tot en met 31 juli 2009 kunnen reizigers voor drie euro via de website www.ervaarhetov.nl een kaartje kopen waarmee ze een hele dag met de trein en bus door de provincie kunnen reizen. De campagne stimuleert Gelderlanders om het openbaar vervoer te gebruiken, zeker als ze gaan winkelen. Kopzorgen over een parkeerplek en de daarmee gemoeide kosten zijn er dan niet.

De hele maand mei en begin juni bezochten promotieteams alle grote Gelderse plaatsen om aandacht te vragen voor het winkelkaartje en de OV-mogelijkheden. Via de website kunnen reizigers hun kaartje kopen en zo ook deelnemen aan kortingsacties van diverse winkelketens.

Naast het promotieteam werden er ook andere communicatiemiddelen, zoals een huis-aan-huisfolder, digitale nieuwsbrieven en posters in de bus ingezet om Gelderlanders te attenderen op de campagne. Voor het experiment met de OV-Winkelkaart stelde het ministerie van Verkeer en Waterstaat subsidie beschikbaar. Meer informatie over deze actie is te vinden op www.ervaarhetov.nl.
Provincie:
Tag(s):