woensdag, 25. november 2009 - 15:46

Tienermeisje mishandelt politieagente

Enschede

Dinsdag 24 november is een 25-jarige agente van de Politie Twente mishandeld door een 16-jarig meisje uit Enschede. ‘Het meisje is in verzekering gesteld’, meldt de politie woensdag.

Omstreeks 15:30 uur reden surveillerende agenten op het Stationsplein. De achterzijde van het Stationsplein staat al enkele maanden bekend als overlastplek. De politie voert daarom op deze plek extra controles uit.

Toen de agenten op het Stationsplein reden, zagen zij een bij de politie bekende groep mensen op de overlastplek staan. De agenten verzochten deze mensen van de plek te vertrekken, waarna de agenten doorreden. Omstreeks 15:45 reden de agenten weer langs de plek om te kijken of de groep was vertrokken. Dit bleek niet het geval te zijn.

De agenten stapten de auto uit en noteerden gegevens van de personen die daar stonden. Eén van de personen, een 16-jarig meisje uit Enschede, werd boos en agressief. Toen de agenten probeerden haar te kalmeren, begon ze te schoppen, te slaan en te krabben. Een 25-jarige agente raakte hierbij gewond.

Assisterende agenten kwamen te hulp, zodat het meisje geboeid kon worden. Ze is meegenomen naar het politiebureau, en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):