vrijdag, 6. november 2009 - 20:01

Tieners beroven bejaarde vrouw

Meppel

Met de aanhouding van twee 15 jarige jongens uit Meppel heeft de politie een gewapende overval op een 74 jarige vrouw in Meppel opgelost.

De overvallen vrouw raakte niet gewond. Vorige week vrijdag, tegen 17.30 uur, drong een onbekende jongen via een open deur de woning binnen van een 74 jarige bewoonster van de Merelstraat in Meppel. Hij bedreigde de vrouw met een mes, pakte haar portemonnee en vluchtte. De hevig geschrokken vrouw waarschuwde luid gillend haar buren.

Uit het buurtonderzoek kwam naar voren dat meerdere omwonenden rond het tijdstip van de beroving twee jongens in de buurt hadden gezien. Een aantal van deze mensen wist te vertellen dat één van deze jongens wel eens op bezoek kwam bij de beroofde vrouw. Ook kwam de beschrijving van een jongen overeen met het signalement dat de vrouw gaf van haar berover.

Zaterdag hield de politie een 15 jarige jongen uit Meppel aan. Hij kent de beroofde vrouw en was op de hoogte van de situatie bij haar thuis. Hij is geen familie van de vrouw. Zondag werd zijn 15 jarige vriend uit Meppel aangehouden. Beiden bereidden de overval voor. Terwijl zijn vriend de woning binnen ging bleef de jongen die de vrouw kent in de omgeving wachten. Het was te doen om geld. Beiden hebben een bekentenis afgelegd. Het mes waarmee de vrouw is bedreigd is aangetroffen in de woning van één van de verdachten. Daar werd ook het merendeel van de paar honderd euro die werd buitgemaakt teruggevonden. Een deel van het gestolen geld was al besteed aan het kopen van wiet.

De beide jongens zijn dinsdagmiddag geleid voor de Rechter Commissaris en die beval dat ze voorlopig vast blijven zitten. Ze zijn overgebracht naar Het Poortje in Groningen.
Provincie:
Tag(s):