woensdag, 2. december 2009 - 20:04

Tijdelijke opvang asielzoekers Hunzepark

Gasselternijveen

Van 7 december 2009 tot uiterlijk 16 april 2010 worden maximaal 150 asielzoekers ondergebracht op het Hunzepark in Gasselternijveen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het Hunzepark zijn dit overeengekomen. Dit besluit is met instemming van de gemeente Aa en Hunze tot stand gekomen.

In voorgaande jaren werden in het Hunzepark ook asielzoekers opgevangen. Volgens alle betrokken partijen, waaronder de vereniging Dorpsbelangen Gasselternijveen, is dit toen goed verlopen. De gemeente gaat er daarom vanuit dat de opvang nu ook probleemloos zal plaatsvinden.

Het COA heeft de directie van het Hunzepark na deze positieve ervaringen opnieuw benaderd voor tijdelijke opvangplaatsen. Deze vraag komt voort uit een dringende behoefte aan opvangcapaciteit in heel Nederland.

De gemeente heeft de inwoners van Gasselternijveen door middel van een brief op de hoogte gebracht van de opvang. Op vrijdag 4 december kunnen inwoners gebruik maken van een inloopbijeenkomst om eventuele vragen te stellen.
Provincie:
Tag(s):