zondag, 13. september 2009 - 10:08

Tilburger (27) zwaargewond door kogel

Tilburg

Een 27-jarige man uit Tilburg is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een schietincident in zijn woonplaats. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

In en bij een woning aan de Schiphollaan in Tilburg-West werd rond 18.30 uur diverse malen geschoten. Daarbij werd de 27-jarige Tilburger getroffen. Hij zag nog kans om de woning te verlaten maar zakte in de nabijgelegen Croydonstraat in elkaar. Hij is in kritieke toestand naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg overgebracht.

Twee verdachten aangehouden
Kort nadat agenten ter plaatse waren, konden zij twee mannen aanhouden op de Schiphollaan en de Europalaan. Het gaat om Tilburgers van 25 en 40 jaar. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Het tweetal is op het bureau in verzekering gesteld.

Forensisch onderzoek
Het slachtoffer en de 40-jarige verdachte wonen beide op het adres aan de Schiphollaan. In het pand worden kamers verhuurd. Wat de aanleiding is voor het schietincident, is niet duidelijk. Forensisch rechercheurs hebben bij de woning en op de plek waar het slachtoffer in elkaar zakte, uitvoerig naar sporen gezocht. Ook wordt een buurtonderzoek gehouden.
Provincie:
Tag(s):