zaterdag, 24. oktober 2009 - 11:06

Toezichthouders gemeente ondersteunen politie in ‘De Maten’

Apeldoorn

De gemeentelijke dienst THOR (toezicht en handhaving openbare orde) gaat vanaf maandag extra mensen inzetten in de door branden geteisterde wijk De Maten.

De THOR medewerkers ondersteunen de politie in de speurtocht naar de mogelijke brandstichter(s). Ook de politie Noord-Oost Gelderland is extra alert. Wijkwethouder Rob Metz heeft dit vanmorgen tijdens een ingelast overleg meegedeeld aan een delegatie van de wijkraad De Maten.

Tijdens het overleg heeft de wijkraad aangegeven vooralsnog tevreden te zijn met de extra aandacht. Initiatieven om te komen tot het vormen van een zogeheten burgerwacht worden door de wijkraad als ‘begrijpelijk’ maar tegelijkertijd uit een perspectief van opsporing als ‘niet productief’ beschouwd. De wijkraad roept de wijkbewoners wél op om ‘extra alert te zijn vanuit een normale situatie’ en bij onraad meteen 0900-8844 te bellen.

Wijkraad, politie en de gemeente Apeldoorn houden elkaar dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen in De Maten. Acties worden op elkaar afgestemd, dit in de hoop dat er zo snel een eind komt aan de brandstichtingen.
Provincie:
Tag(s):