woensdag, 23. december 2009 - 12:36

TomTom in het Snekers

Sneek

CDA Sneek heeft 2 bekende Snekers bereid gevonden om hun stem te laten opnemen ten behoeve van een Sneker TomTom Stem. In onvervalst Snekers geven mevrouw Slippens-Poiesz (tante Zus) en Henk van der Veer de juiste route. CDA Sneek heeft gekozen voor het maken van deze stemmen om het Snekers onder de aandacht te brengen.

Henk Jan Greven, fractievoorzitter van CDA Sneek verwoordt het als volgt: "Naast het Nederlands en het Fries vinden wij als CDA Sneek het Snekers (en daarmee stadsfries) belangrijk". In het verkiezingsprogramma van 2006-2010 zijn daarover ook een aantal zinnen opgenomen.

De fractie heeft destijds met waardering kennis genomen van het idee van Omer Kaya (PvdA) en Henk van der Veer voor een cursus Sneekologie. "Wij vonden het nu een goed moment een 2-tal navigatiestemmen op te nemen" aldus Henk Jan Greven. Medio januari zijn de bestanden inclusief een installatieprogramma te downloaden van de site www.cdasneek.nl.

Maandag jl. zijn de 2 stemmen opgenomen in een studio in Sneek. Zowel mevrouw Slippens-Poiesz als Henk van der Veer's stemmen zijn nu opgenomen en zullen de komende week bewerkt worden tot een bruikbaar stembestand voor het TomTom navigatiesysteem.
Provincie:
Tag(s):