donderdag, 17. december 2009 - 19:22

Tot vijf jaar cel geëist in zaak Tano Janssen

Zutphen

Voor de rechtbank in Zutphen diende donderdag de inhoudelijke behandeling van de containerzaak in Apeldoorn. Tegen drie van de vijf verdachten heeft het OM een eis geformuleerd. Tegen de 18-jarige jongen is 5 jaar gevangenisstraf geëist en tegen de twee 19- jarigen jongens 4 jaar. De strafeid tegen de minderjarige jongen is nog niet bekend. De behandeling van de zaak van de vijfde verdachte, het minderjarige meisje, zal in 2010 plaatsvinden.

Het OM acht de drie verdachten schuldig aan het feit dat ze samen Tano Jansen van zijn vrijheid hebben beroofd en beroofd gehouden met als gevolg de dood. Ook valt ze te verwijten dat ze roekeloos hebben gehandeld, waardoor het aan hun schuld is te wijten dat Tano Jansen is overleden. Het OM neemt het de drie verdachten ook zeer kwalijk dat ze hebben nagelaten hulp in te schakelen op het moment dat ze enkele uren later terugkeren naar de container en het slachtoffer zien liggen.

Daarnaast wordt de drie verdachten de verduistering van de mobiele telefoon van het slachtoffer ten laste gelegd en stonden bij twee verdachten brandstichtingen op 20 juni in Apeldoorn op de tenlastelegging.

Op 23 juni is het lichaam van Tano Jansen aangetroffen in een zeecontainer op een stuk braakliggend terrein op bedrijventerrein De Ecofactorij in Apeldoorn. De jongen werd sinds zondag 21 juni vermist. Omdat het lichaam onder verdachte omstandigheden werd aangetroffen, stelde de politie een uitvoerig technisch onderzoek in. Dit leidde tot de aanhouding van vijf verdachten.
Provincie:
Tag(s):