woensdag, 25. november 2009 - 16:17

Totaal 45 verdachten Hoek van Holland aangehouden

Rotterdam

Naar aanleiding van de ongeregeldheden in Hoek van Holland, in de nacht van 22- op 23 augustus jl. heeft de politie Rotterdam-Rijnmond opnieuw twee verdachten aangehouden. ‘Deze verdachten stonden niet op de foto’s van Opsporing Verzocht. Er zijn nu in totaal 45 verdachten aangehouden’, meldt de politie woensdagmiddag.

Een 18- en 25-jarige Rotterdammer hebben zich gemeld bij een politiebureau in Rotterdam West. De politie is na onderzoek achter de identiteit gekomen van deze verdachten en heeft hen gesommeerd naar een politiebureau te komen.

Hier hebben zij gehoor aan gegeven en hebben zich gisteren gemeld. De twee verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. Hen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd. De 25-jarige was eerder betrokken bij voetbalgerelateerd geweld.

Beeldmateriaal
Onder leiding van twee Officieren van Justitie doet de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoek naar de ongeregeldheden op het strand van Hoek van Holland. Aan de hand van verklaringen van politiemensen en andere getuigen, en het minutieus bekijken van beeldmateriaal, wordt onderzocht wie op het strandfeest strafbare feiten heeft gepleegd. Tientallen politiemensen zijn bij dit onderzoek betrokken.

Steekincidenten
Daarnaast is uit onderzoek naar voren gekomen dat er mensen gewond zijn geraakt door steekincidenten. Voor zover zij nog geen contact met de politie hebben opgenomen, wil het rechercheteam graag dat ook zij contact opnemen.

Mensen die informatie hebben (of over nieuw beeldmateriaal beschikken) rondom de rellen kunnen bellen met het rechercheteam via 0900-8844 (lokaal tarief). Zij kunnen ook anoniem reageren via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).
Provincie:
Tag(s):