zaterdag, 25. april 2009 - 21:00

Toyota heer en meester in kwalificatie

Bahrein

De kwalificatie voor de vierde race om het kampioenschap Formule-1 in Bahrein is, zeer verrassend, een dubbel feest geworden voor het team van Toyota. Jarno Trulli noteerde de snelste tijd en start morgen vanaf Pole-position. Zijn Duitse teamgenoot Timo Glock staat tijdens de start naast hem op de eerste rij. Hij kwam bijna 3 tienden van een seconde te kort.

Dat de Toyota's het dit jaar niet slecht doen was al bekend, maar de dubbel in de kwalificatie is een echt uniek moment. Sebastiaan Vettel volgde op eerbiedige afstand, hij deed ruim een halve seconde langer over de ronde op het bloedhete circuit. Button start vanaf P-4, gevolgd door regerend wereldkampioen Louis Hamilton.

De beide Ferrari's overtuigden wederom niet. Waar de rode bolides andere jaren bijna permanent op de eerste twee startrijen te vinden waren, blijkt dat ze de aansluiting met de top nog niet te hebben gevonden.

Heiki Kovalainen kon opnieuw zijn waarde voor het team van McLaren niet bewijzen, al behaalde hij met een elfde plaats wel zijn beste kwalificatie van het seizoen.

Mark Webber baalde na afloop enorm van zijn 18e tijd. De Australische coureur van het Red Bull Racing Team finishte vorige week nog als tweede tijdens de GP van China, waar hij als derde van start ging. Tijdens de eerste kwalificatieronde had hij in zijn snelle ronde last van de Duitser Sutil. Deze wist niet dat Webber in een snelle ronde zat en wilde voor zichzelf ruimte maken om zijn snelle ronde te rijden. Webber haalde hiermee de volgende kwalificatieronde niet. Sutil bood zijn excuses aan maar kreeg toch een straf van 3 startplaatsen.

Uitslag kwalificatie :
1 J. Trulli - Toyota
2 T. Glock - Toyota
3 S. Vettel - Red Bull Racing
4 J. Button - Brawn GP
5 L. Hamilton - McLaren
6 R. Barrichello - Brawn GP
7 F. Alonso - Renault
8 F. Massa - Ferrari
9 N. Rosberg - Williams
10 K. Raikkonen - Ferrari
11 H. Kovalainen - McLaren
12 K. Nakajima - Williams
13 R. Kubica - BMW Sauber
14 N. Heidfeld - BMW Sauber
15 N. Piquet - Renault
16 S. Buemi - Scuderia Toro Rosso
17 G. Fisichella - Force India F1 Team
18 M. Webber - Red Bull Racing
19 A. Sutil - Force India F1 Team (pen.)
20 S. Bourdais - Scuderia Toro Rosso
Categorie:
Tag(s):