dinsdag, 22. september 2009 - 20:22

Toyota iQ in gelimiteerde Black Edition

Toyota breidt het aantal uitvoeringen van ’s werelds kleinste ‘3+1’-zitter uit met een sterk gelimiteerde ‘Black Edition’ uitvoering. De Toyota iQ Black Edition is voorzien van extra’s die het revolutionaire design van de iQ nog stijlvoller en sportiever maken.

De van huis uit al rijk uitgeruste Toyota iQ 1.0 VVT-i Black Edition, zoals de auto volledig heet, wordt standaard met een royale uitrusting geleverd. Handbediende airconditioning, stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ruiten en buitenspiegels, een lederen multifunctioneel driespaaks stuurwiel, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en een radio/CD/MP3-speler met zes speakers zijn – net als een aansluiting voor bijvoorbeeld een iPod - standaard.

Daarnaast krijgt dit tijdelijke premiummodel chromen strips aan de onderzijde van de portieren en de achterklep, aluminium dorpelinstaplijsten, een achterbumperspoiler met driehoekig uitlaatsierstuk, een dakspoiler en lichtmetalen velgen. De carrosserie is gespoten in de karaktervolle metallic lak ‘Night Sky Black’.

Veilige Toyota iQ Black Edition is goed voor milieu en portemonnee
De Toyota iQ mag dan uiterst compact zijn, hij is óók ongekend veilig. Het onafhankelijke veiligheidsinstituut Euro NCAP beloonde het veiligheidsniveau van de Toyota iQ met de maximale score van vijf sterren. Zo is de iQ als enige auto in zijn klasse uitgerust met zo’n uitgebreide veiligheidsuitrusting. De iQ heeft ABS, EBD (Elektronische remkrachtverdeling), TRC (Traction Control), VSC+ (Vehicle Stability Control Plus) en negen airbags, waaronder een knie-airbag.

De Toyota iQ Black Edition wordt aangedreven door een 1,0 liter benzinemotor van 50 kW (68 pk). Het gemiddelde verbruik bedraagt 4,3 l/100 km (1 op 23,3 km) wat gelijk staat aan een CO2-emissie van 99 g/km. Waarden waardoor de Toyota iQ het groenste energielabel A draagt en is vrijgesteld van BPM. De eigenaar profiteert verder van 75% korting op de wegenbelasting. Wie de Toyota iQ zakelijk rijdt, valt in de laagste bijtellingscategorie van veertien procent.

De Toyota iQ 1.0 VVT-i Black Edition is vanaf nu te koop voor 13.750 euro.
Categorie:
Tag(s):