maandag, 20. juli 2009 - 10:56

Toyota start productie van Full Hybrid Auris

Toyota Motor Europe (TME) heeft bekendgemaakt dat het een Full Hybrid versie van de Toyota Auris gaat produceren in de fabriek in Burnaston, Derbyshire in het Verenigd Koninkrijk. Toyota Motor Manufacturing UK Ltd (TMUK) start halverwege 2010 met de productie van deze Full Hybrid — de eerste die wordt vervaardigd in Europa. Toyota’s fabriek in Deeside, North Wales zal de verbrandingsmotoren leveren.

'Toyota heeft met de bekendmaking van haar plannen een grote stap gezet op weg naar een belangrijk doel: namelijk Full Hybrids beschikbaar maken voor een breder publiek. We willen ons tot het uiterste inspannen om meer auto’s met lage emissies op de Europese wegen te krijgen', aldus Tadashi Arashima, CEO & President van TME.

De Toyota Auris verscheen in het voorjaar van 2007 op de Europese markt en sindsdien zijn er meer dan 370.000 exemplaren van verkocht. De Auris is in het kader van de nieuwe Toyota Optimal Drive-technologie nu uitgerust met een 1,3 liter Dual VVT-i motor en voorzien van Toyota Stop & Start-technologie. De CO2-uitstoot is met 17% verlaagd naar 135 g/km, terwijl het brandstofverbruik met 19% is afgenomen naar 4,8 l/100 km (gecombineerde cyclus). Dat levert de auto een groen A-label op.

Daarnaast kan de Auris worden uitgerust met een 1.6 VVT-i (groen B-label), een 1.8 VVT-i (groen C-label). De Auris is ook leverbaar als diesel met een 1.4 D-4D (groen B-label) en 2.0 D-4D (groen C-label).
TMUK was in 1992 Toyota’s eerste productiefaciliteit in Europa en heeft nu ongeveer 4.100 mensen in dienst. Er zijn tot nu toe meer dan 2,5 miljoen voertuigen van de band gerold, waaronder de Carina E, Corolla, Avensis en Auris, die bestemd waren voor zowel de Europese markt als voor de export naar overzeese gebieden. TMUK vertegenwoordigt een investering van 2,14 miljard euro en is een van Toyota’s negen productiefaciliteiten in Europa.
Categorie:
Tag(s):