dinsdag, 10. november 2009 - 16:16

Toyota Verso Gezinsauto van 2010

Den Haag

De Toyota Verso is verkozen tot de Gezinsauto van het Jaar 2010. De andere finalisten, de Renault Grand Scenic en de Volkswagen Golf, eindigden op de tweede en derde plaats.

De Gezinsauto van het Jaar-verkiezing is een initiatief van Jonge Gezinnen BV en de ANWB Kampioen. Van begin augustus tot eind oktober kon er via de website www.gezinsautovanhetjaar.nl worden gestemd op de Toyota Verso, Renault Grand Scenic en Volkswagen Golf: de drie finalisten uit de voorrondes. Tijdens die voorrondes fungeerden de hoofdredacteuren van de organiserende publieksbladen als vakjury. Ze letten vooral op veiligheid, interieurruimte, toegankelijkheid van het interieur zowel voor kinderzitjes als voor kinderwagens, prijs-kwaliteitverhouding, rij-eigenschappen en comfort.

De Toyota, Renault en Volkswagen werden door de vakjury geroemd om zaken als de binnenruimte (Renault), het rijgemak (Volkswagen) en de praktische bruikbaarheid (Toyota). In totaal dongen 8 kandidaten mee naar de prestigieuze titel. De rest van het deelnemersveld zag er als volgt uit: de Citroën C3 Picasso, Honda Insight, Kia Soul, Peugeot 3008 en Skoda Superb. De lezers van de organiserende bladen bepaalden uiteindelijk de winnaar en maakte door het uitbrengen van hun stem kans op mooie prijzen. Dit is de twaalfde keer dat de titel Gezinsauto van het Jaar wordt uitgereikt.
Categorie:
Tag(s):