dinsdag, 8. december 2009 - 8:34

Treinverkeer gestremd na aanrijding in Valkenburg

In Houthem (gemeente Valkenburg) zijn dinsdagochtend 8 personen gewond geraakt bij een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen. Het ongeval vond rond 8.10 uur plaats op de spoorwegovergang aan de Stationsstraat.

De vrachtwagen was geladen met betonplaten en kwam vast te zitten op de spoorwegovergang. De chauffeur wist zichzelf op tijd in veiligheid te brengen en bleef evenals de machinist van de trein ongedeerd. Door de botsing zijn de betonplaten op en naast het spoor beland en werd de bovenleiding vernield. De dieplader en de trekker zijn zwaar beschadigd; de trein liep met name schade op aan de voorkant.

Vier van de gewonde passagiers zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht; de overige gewonden konden ter plaatse worden behandeld of hebben zich zelfstandig bij ziekenhuizen in Heerlen en Maastricht gemeld.

Door de aanrijding rijden er tussen Maastricht en Valkenburg geen treinen. Vervoersmaatschappij Veolia zet bussen in. Verwacht wordt dat de stremming nog tot woensdagmiddag voortduurt.
Provincie:
Tag(s):