donderdag, 19. november 2009 - 22:17

Truc met landkaart

Bovenkarspel

Een 51-jarige vrouw uit Bovenkarspel is woensdagavond rond 18.50 uur slachtoffer geworden van een truc.

De vrouw had net boodschappen gedaan op de Middend en stapte in haar auto om weg te rijden. Er werd op het raampje geklopt door twee mannen die de weg vroegen. Zij hadden een landkaart bij zich.

De vrouw legde hen de weg uit en zag de mannen daarna richting een pinautomaat lopen. Zij vertrouwde het niet. Ze checkte haar tas en ontdekte dat haar portemonnee weg was. Thuis bleek dat er transacties waren gedaan met haar pinpas.

Het vermoeden bestaat dat de mannen eerst de pincode af hebben gekeken toen zij pinde en daarna haar portemonnee door middel van de truc hebben gerold.

Het signalement van de daders luidt als volgt:

Dader 1 heeft een smal, dun postuur, grijzig wit krullend haar, licht bruine huidskleur en een spleetje tussen zijn tanden. Hij droeg een lichtblauw colbert, een lichtkleurig overhemd en een grijsachtig gebreide sjaal. De man sprak Engels met een Turks/Marokkaans accent.

Dader 2 heeft een dik postuur, is 1.85 lang, heeft een lichtbruine huidskleur, een rond gezicht, donkere ogen en zwart stekelachtig haar. Hij droeg een donkere jas. Ook deze man sprak Engels met een Turks/Marokkaans accent.

Mochten er getuigen zijn die de verdachten rond bovengenoemd tijdstip gezien hebben op of rond de Middend, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):