vrijdag, 28. augustus 2009 - 21:42

Tsjechen helpen bloemencorso in Eelde

Eelde

Het VMBO-Groen Eelde van AOC Terra ontvangt van 31 augustus tot 6 september vijf studenten en vier docenten uit Litomysl in Tsjechië. Zij komen zich oriënteren op het groene onderwijs in Nederland. In oktober gaan zes leerlingen van VMBO-Groen Eelde naar Tsjechië om kennis te maken met het onderwijs aldaar.

Maandag 31 augustus worden de leerlingen en docenten uit Tsjechië verwelkomd op het VMBO-Groen Eelde van AOC Terra. Tijdens de week dat de Tsjechische leerlingen aanwezig zijn, zullen ze diverse lessen gaan volgen. Daarnaast worden de leerlingen bij tal van andere activiteiten betrokken. De leerlingen verblijven tijdens hun bezoek in het Scandinavisch dorp.

De scholieren gaan helpen bij de voorbereiding van het Bloemencorso in Eelde. Zij werken mee aan het bouwen van een van de praalwagens. Docent Arjan Oosting is al jaren arrangeur van een van de wagens. Vorig jaar sleepte hij de hoofdprijs in de wacht. Daarnaast zullen er verschillende bezoeken worden gebracht in de omgeving, zoals de schaapskooi in Balloo, de Hortus Haren en een rondleiding bij een orchideeën kweker in Glimmen. Ook andere vestigingen van AOC Terra worden bezocht.

“De uitwisseling is tot stand gekomen door e-mailcontacten die scholieren uit Eelde en Litomysl in beginsel met elkaar hadden. In oktober gaan zes leerlingen van het VMBO-Groen Eelde voor een week naar Litomysl in Tsjechië. Daar zullen zij lessen gaan volgen en aan diverse andere activiteiten deelnemen. Op deze wijze hopen leerlingen en docenten uit beide landen veel van elkaar te leren”, vertelt Jan van Dijk, coördinator van het uitwisselingsproject.
Provincie:
Tag(s):