woensdag, 29. juli 2009 - 22:46

Twee aanhoudingen na afpersing

Woensdrecht

De politie heeft dinsdagnacht twee aanhoudingen verricht in verband met afpersingen. De verdachten hebben geprobeerd tenminste drie bedrijfseigenaren geld afhandig te maken.

Begin juli kreeg de politie melding van afpersing van een bedrijf in Huijbergen. De eigenaar van het bedrijf had brieven gekregen, waarin geld werd geëist. Als de eigenaar niet wilde betalen zouden er sancties volgen. De politie startte een onderzoek en korte tijd later meldde ook een ondernemer uit Hoogerheide zich met hetzelfde verhaal.

Na intensief onderzoek door de politie, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee brigade Scheldestromen, werd besloten een geldoverdracht af te spreken. Nadat het geld maandag laat in de avond werd opgepikt op de afgesproken plaats, werden de verdachten door de politie naar huis gevolgd. Hier zijn ze aangehouden. De twee, een 43-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Huijbergen, zijn in verzekering gesteld. Ze zouden gehandeld hebben uit geldgebrek.


De politie heeft op dit moment drie aangiften tegen de twee, maar sluit niet uit dat ze hebben geprobeerd nog meer bedrijven af te persen.
Provincie:
Tag(s):