maandag, 16. november 2009 - 10:12

Twee arrestaties in moordzaak lerares Mullens

Maastricht

In het onderzoek naar de dood van de 56-jarige docente Marie-Jose Mullens zijn twee mannen aangehouden. Het zijn een 41-jarige man uit Geleen en een 25-jarige inwoner van Sittard. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de docente. Dit heeft het openbaar ministerie (OM) in Maastricht maandagochtend bekend gemaakt.

Het stoffelijk overschot van de 56-jarige docente uit Spaubeek werd op 15 mei van dit jaar in de badkuip aangetroffen na een brand in haar woning. In het kader van het onderzoek vonden er maandagochtend 9 doorzoekingen plaats in België, Nederland en Duitsland. De 41-jarige verdachte werd aangehouden in zijn cel in Duitsland, waar hij vastzat voor een ander vergrijp. De Sittardenaar werd in zijn woonhuis aangehouden.

Bij het onderzoek gingen politie en justitie al vrij snel uit van een misdrijf. De avond voor haar dood had Mullens in Maastricht nog een galafeest van haar school bezocht. In een uitzending van Opsporing Verzocht was er speciale aandacht voor de auto van het slachtoffer en loofde Justitie een beloning uit van €20 000,-. Na deze uitzending kwamen 42 tips binnen, maar de gouden tip zat er niet bij. Gedurende een half jaar hebben politie en justitie met ongeveer 20 mensen intensief aan deze zaak gewerkt. In deze periode zijn meerdere vergelijkbare geweldsdelicten, woninginbraken en autodiefstallen onderzocht, die voornamelijk in Nederland en België zijn gepleegd. In dit kader wordt intensief samengewerkt met de Belgische politie en justitie. De samenwerking met de collegae in Duitsland was noodzakelijk omdat een van de verdachten daar gedetineerd zat. In Nederland werden zes doorzoekingen verricht (twee in Sittard, drie in Geleen en één in Stein); in België vonden er twee plaats (in Dilsen-Stokkem) en in Duitsland één (in de gevangenis van Keulen).

Met de aanhouding van beide verdachten is het onderzoek nog niet afgerond. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):