donderdag, 10. december 2009 - 20:54

Twee hennepkwekerijen en een geruimde kwekerij

Hoorn

Woensdag werden in twee panden in Hoorn hennepkwekerijen ontdekt.

In een woning aan de Houtzaagmolen werden in twee slaapkamers en op een zolder hennepplanten aangetroffen. In totaal stonden er in deze woning 446 planten. Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door Liander in beslag genomen. Een 27-jarige man uit Hoorn werd in de woning aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Hoorn en is in verzekering gesteld.

In een woning aan de Boogschutter werd eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. In een slaapkamer en op de zolder stonden in totaal 247 planten. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. De 23-jarige huurder van het pand werd rond 12.00 uur aangehouden in de woning. De verhuurder bekijkt of hij uit de woning wordt gezet.

In een huis aan de Poolster werd een reeds geruimde kwekerij aangetroffen. Hier werd de elektriciteitsmeter in beslag genomen door Liander omdat er illegaal stroom werd afgetapt. Ook apparatuur die hier nog aanwezig was voor de hennepkweek werd in beslag genomen. In drie panden aan de Boterbloem, Zuiderkruisstraat en Schoutenstraat werd niets aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):