dinsdag, 27. oktober 2009 - 10:21

Tweetal aangehouden in gestolen voertuig

Almere

Maandagochtend rond 08.45 uur trof de politie twee jongemannen aan in een auto die geparkeerd stond op het C. van Eesterenplein. Na controle in de politiesystemen bleek dat het voertuig als gestolen gesignaleerd stond. Bij het zien van de agenten sloeg één van de inzittenden direct op de vlucht.

De andere verdachte, een 18-jarige Almeerder, kon worden aangehouden. Meerdere politie-eenheden hebben in de directe omgeving vervolgens tevergeefs naar de tweede verdachte gezocht. Na onderzoek kon later die dag de identiteit van de tweede verdachte worden achterhaald. Deze 17-jarige jongeman werd maandagmiddag rond 16.00 uur in zijn woning in de Muziekwijk aangehouden.

Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de auto waarin de jongens werden aangetroffen vorige week bij een woninginbraak aan de Menuetstraat is gestolen. In het voertuig werden ook enkele flatscreens aangetroffen. Naar de herkomst van deze goederen wordt nog nader onderzoek verricht. De twee verdachten zitten nog vast. Hun betrokkenheid bij de woninginbraak en mogelijk andere strafbare feiten wordt onderzocht door de recherche van Almere-stad West.
Provincie:
Tag(s):